Archiv článků
12.11.2014 12:28
Pohankové karbanátky s houbami
Pohanka jak známo je "zázračný všelék",
který příznivě ovlivňuje například problémy s křečovými žilami,uklidňuje žaludeční a dvanáctníkové
vředy, regeneruje jaterní buňky, snižuje riziko trombózy, infarktu, mozkové mrtvice a mnohé další.
Pohankové karbanátky s houbami
250g pohanky,...
—————
10.11.2014 16:55
Jakou rýži vybrat na rizotto?
Vialone Nano - hned po carnaroli je tato drobná a kulatá rýže největším favoritem. Vaří se rychle a snadno se rozvaří, ale znalci si na ní cení toho, že když je připravovaná správně, nejlépe ze všech druhů rýže absorbuje při vaření přísady.
Carnaroli- této odrůdě se občas říká královna mezi...
—————
—————
04.11.2014 10:47
Kančí kýta pečená na hřebíčku a špikovaná mrkví podávaná se švestkovou omáčkou a kaštanovým knedlíkem
Kančí kýta pečená na hřebíčku a špikovaná mrkví podávaná se švestkovou omáčkou a kaštanovým knedlíkem
Kančí kýta špikovaná mrkví
1500g Kančí kýta, 300g mrkev, 100g olej stolní, 100g cibule žlutá, sůl, pepř černý mletý, hřebíček
Kančí kýtu protkneme oloupanou a na špalíky nakrájenou mrkví a několika...
—————
04.11.2014 10:26
Kančí se švestkvou omáčkou a kaštanovým knedlíkem
Kančí kýta pečená na hřebíčku a špikovaná mrkví podávaná se švestkovou omáčkou a kaštanovým knedlíkem
Kančí kýta špikovaná mrkví
1500g Kančí kýta, 300g mrkev, 100g olej stolní, 100g cibule žlutá, sůl, pepř černý mletý, hřebíček
Kančí kýtu protkneme oloupanou a na špalíky nakrájenou mrkví a několika...
—————
03.11.2014 13:02
Vaření v Jeseníku
Na konci října jsem měl v Jeseníku v Gastrostudiu Mach kurz vaření pro několik kolegů z Moravy. Uvařili jsme si Dýňovou polévku se zázvorem, zakysanou smetanou a restovanými dýňovými semínky, špaldové zeleninové rizoto, kančí kýtu na hřebíčku se švestkovou omáčkou a kaštanovým knedlíkem a jablečný...
—————
03.11.2014 11:42
Exotické ovoce
Exotické ovoce
Nebojte se sáhnout, prohlédnout si ho, lehce pomačkat. Slušní prodejci mají i každý druh rozkrojený abyste ho mohli vizuelně zkontrolovat.
Nedávejte je do lednice
Většině exotických plodů – mango, banán, ananas, kiwi atd. – nepatří do lednice. Pokud nejsou ještě zralé, nedozrají ani...
—————
03.11.2014 11:30
Exotické ovoce
Nebojte se sáhnout, prohlédnout si ho, lehce pomačkat. Slušní prodejci mají i každý druh rozkrojený abyste ho mohli vizuelně zkontrolovat.
Nedávejte je do lednice
Většině exotických plodů – mango, banán, ananas, kiwi atd. nepatří do lednice. Pokud nejsou ještě zralé, nedozrají ani tam, naopak...
—————
21.10.2014 21:36
Pár nových receptů, dnes jednoduché jídlo "BRUSCHETTA" na několik způsobů
Bruschetta na několik způsobů
—————
—————