AKTUALITY

21.01.2015 11:24

Neměli jste čas účastnit se mého kurzu vaření steaků? 
Nebuďte smutní, máte teď možnost podívat se na video záznam z daného kurzu. 
Užijte si to, my jsme si to moc užili a přitom si báječně pochutnali.
www.youtube.com/watch?v=taxTw44f4hs

14.01.2015 00:15

Dnes jsem připravoval raut pro 70 osob na akci pro výrobce čerstvých těstoviny PASTAFIDLI. 

Legionářské placky, Tykev po Alexandrijsku, Ceasarův vyprošťovák a mnoho dalších historických receptů oživilo jindy nudné rautové stoly.

VÍCE FOTEK ZDE:www.hodinovysefkuchar.cz/foto/#img-0788-jpg1

04.01.2015 15:00

Měl jsem tu čest připravit a servírovat spolu s Honzou Davídkem a Tondou Bradáčem a za velké podpory Tomáše Kněže v O2 aréně na koncertě Lennyho Kravitze Thajský show cooking.

04.01.2015 14:43

Prosinec byl bohatý na vánoční večírky. Přidávám několik fotografií.

23.12.2014 08:16

Přeji Vám všem krásné vánoce a hodně zdraví, štěstí, porozumění a lásky v novém roce.

Váš hodinový šéfkuchař

Jiří Faltys

 

08.12.2014 13:58
  • bílou mouku nahraďte či k ní přidejte špaldovou nebo žitnou celozrnnou, bílá mouka je nejméně hodnotná
  • bílý cukr můžete nahradit přírodními sladidly - různými druhy sirupů – javorový, pšeničný, agáve nebo rýžový sirup. Dobré sladidlo je také med, stévie,  ječmenná sladěnka – pozor u některých druhů cukroví nelze zaměnit zcela hmotu cukru za pár kapek sladidla, chyběl by objem při přípravě těsta
  • prášek do pečiva nahraďte vinným kamenem nebo bio kypřicím práškem.Klasický kypřicí prášek do pečiva obsahuje fosforečnany - použijte vinný kámen neboli prášek bez fosfátů, prodává se také jako bio prášek do pečiva
  • běžné slazené marmelády nahraďte rozmixovaným čerstvým ovocem, marmelády obsahují především mnoho jednoduchého cukru a k tomu konzervanty - navíc nás etiketou lákají na ovoce, ale při podrobném prozkoumání můžete zjistit, že ovocného podílu je minimálně a součástí takové marmelády jsou dvě třetiny cukru
  • kandované ovoce nahraďte nesířenými rozinkami, meruňkami nebo švestkami, kandované ovoce obsahuje další cukry, které jsou v cukroví zbytečné,
  • rostlinný tuk nahraďte kvalitním máslem a za studena lisovanými oleji (do pečení je nejvhodnější sezamový olej), některé tuky obsahují tzv. trans-tuky, které jsou škodlivé pro srdce a cévy
  • mléko můžete nahradit rýžovým, sójovým, ovesným nebo ořechovým mlékem 
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Nebojte se zeptat na cokoli:

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Přidat nový příspěvek

Akční nabídka

V této kategorii nejsou žádné produkty.

PŘIHLÁŠENÍ K ODBĚRU

aktualit, videí, návodů a zajímavostí, které z Vás učiní šéfkuchaře u Vás doma!

VÍM CO VAŘÍM neboli VĚDOMÉ VAŘENÍ.

"Nechť je jídlo tvým lékem a tvým lékem nechť je jídlo". Hippocrates.

Vaření je pro mě  předem vyhrazený čas, kdy se plně a s láskou soustředím na přípravu jídla pro sebe, svoji rodinu, kamarády či známé. Vařím ze surovin, které jsem si předtím vybral sám podle své intuice, nicméně s ohledem i na místo původu, druhu chovu, způsobu pěstování a sezóny.

Při vaření se snažím usměrňovat své myšlenky, které směřují k tomu aby jídlo bylo nejen výživou, ale i přirozeným lékem organismu. Takto uvařené jídlo léčí a uzdravuje od mnoha nemocí, protože je uvařené s láskou a já do něj vkládám danou energii. 

Rád bych Vám předal a naučil tento způsob vaření, protože jídlo je základ našeho bytí, naší spokojenosti, radosti, našeho zdraví ať už v jakékoli formě. Akceptuji vegetariány, vitariány, bretariány, ale i masožravce. Každý ať jí to, na co má chuť. Tělo ví nejlépe co potřebuje. A může to být něco úplně jiného než radí výživoví poradci, lékaři a pod. A proto je i těžké uvařit pro celou rodinu jedno jídlo. Vaši blízcí většinou nemají stejné chuťě a jejich tělo nemá stejné potřeby. Při plánování vaření je potřeba s tímto počítat. 

A to Vám chci předat. S láskou a uměním, kterému se věnuji více jak 30 let. 

JIRKA

HODINOVÝ ŠÉFKUCHAŘ

SPOLUPRÁCE

14.09.2014 23:10
Jedná se o sociální podnik, kde vyrábí postižení skvělé čerstvé těstoviny bez chemikálií, konzervantů a barviv. Rád se podílím na vývoji receptur a pomáhám této skvělé myšlence. www.pastafidli.cz/
25.01.2014 17:14
Mudr.Hana Mojžíšová individuální poradenství v oblasti výživy, úpravy hmotnosti a změny životního stylu. www.zdravi-stihli.cz Klienti a klientky spolupracujících osob mohou využít 10% slevu na mé služby !!!
06.04.2012 12:34
V tomto obchůdku naleznete mnoho nádherných věcí z Provence jak pro tělo tak pro vaření. www.levandulovyobchudek.cz/