AKTUALITY

25.11.2014 12:36

Byl jsem hodnotitelem chuťové kvality brambor v testu pro MF Dnes. Rád bych se s Vámi podělil o velmi zajímavé výsledky.

Více naleznete zde: video.idnes.cz/?c=A141124_201251_test_fih&idVideo=V141124_180452_tv-zpravy_nov

Článek: brambory.pdf (5,2 MB)

 

 

12.11.2014 21:41

Pohanka jak známo je "zázračný všelék",

který příznivě ovlivňuje například problémy s křečovými žilami,

uklidňuje žaludeční a dvanáctníkové vředy, regeneruje jaterní 

buňky, snižuje riziko trombózy, infarktu, mozkové mrtvice 

a mnohé další.

Recept zde: Pohankové karbanátky s houbami

 

03.11.2014 13:02

Na konci října jsem měl v Jeseníku v Gastrostudiu Mach kurz vaření pro několik kolegů z Moravy. Uvařili jsme si Dýňovou polévku se zázvorem, zakysanou smetanou a restovanými dýňovými semínky, špaldové zeleninové rizoto, kančí kýtu na hřebíčku se švestkovou omáčkou a kaštanovým knedlíkem a jablečný crumble. Byl to s nimi a se zaměstnanci gastrostudia velice příjemně strávený čas.

Zde je recept na kančí Kančí se švestkvou omáčkou a kaštanovým knedlíkem

 

19.10.2014 11:06

Narazil jsem na toto video s přednáškou Jamieho Olivera z roku 2010 s kterou se absolutně ztotožňuji a rozhodl jsem se jí dát i na svůj web.

Toto video je sice už 4 roky staré, ale myslím si, že stále víc a víc aktuální www.youtube.com/watch?v=go_QOzc79Uc. 

Upozorním třeba na úsek od 11,15 do 11,46 minuta znalosti dětí o potravinách.

Možná, že jste už viděli, ale přidám ještě toto video kde Jamie, ukazuje dětem, z jakých surovin se dělají kuřecí nuggety a jejich reakce.www.youtube.com/watch?v=pPnKxWvPM6o

Obě jsou sice v angličtině. Myslím si, že ale všichni porozumíte o čem je řeč.

29.09.2014 23:54

Nedávno jsem byl v Paříži, kde jsem nezapomněl navštívit  i FOOD Galerii Lafayette ....haussmann.galerieslafayette.com/en/our-restaurants/

Je to hned naproti Opeře Garniére.  V několika patrech zde najdete snad vše, co se dá jíst, rozdělené do přehledných sekcí. 

Nemůže chybět ani sýrárna, maso, ryby, uzeniny, zelenina a mnohé další jak z oblasi Francie tak ze světa.

Každá sekce má svoji prodejnu a k tomu malé bistro, kde Vám nabídnou jedinečná jídla z nabízených surovin. Jídla jsou čerstvá a vypadají výborně. 

Vřele doporučuji navštívit a na něčem dobrém si pochutnat. Ceny jsou velmi rozumné.

 

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Nebojte se zeptat na cokoli:

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

Куплю дом Красноярск

Lewistoupe 13.06.2021

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Přidat nový příspěvek

Akční nabídka

V této kategorii nejsou žádné produkty.

PŘIHLÁŠENÍ K ODBĚRU

aktualit, videí, návodů a zajímavostí, které z Vás učiní šéfkuchaře u Vás doma!

VÍM CO VAŘÍM neboli VĚDOMÉ VAŘENÍ.

"Nechť je jídlo tvým lékem a tvým lékem nechť je jídlo". Hippocrates.

Vaření je pro mě  předem vyhrazený čas, kdy se plně a s láskou soustředím na přípravu jídla pro sebe, svoji rodinu, kamarády či známé. Vařím ze surovin, které jsem si předtím vybral sám podle své intuice, nicméně s ohledem i na místo původu, druhu chovu, způsobu pěstování a sezóny.

Při vaření se snažím usměrňovat své myšlenky, které směřují k tomu aby jídlo bylo nejen výživou, ale i přirozeným lékem organismu. Takto uvařené jídlo léčí a uzdravuje od mnoha nemocí, protože je uvařené s láskou a já do něj vkládám danou energii. 

Rád bych Vám předal a naučil tento způsob vaření, protože jídlo je základ našeho bytí, naší spokojenosti, radosti, našeho zdraví ať už v jakékoli formě. Akceptuji vegetariány, vitariány, bretariány, ale i masožravce. Každý ať jí to, na co má chuť. Tělo ví nejlépe co potřebuje. A může to být něco úplně jiného než radí výživoví poradci, lékaři a pod. A proto je i těžké uvařit pro celou rodinu jedno jídlo. Vaši blízcí většinou nemají stejné chuťě a jejich tělo nemá stejné potřeby. Při plánování vaření je potřeba s tímto počítat. 

A to Vám chci předat. S láskou a uměním, kterému se věnuji více jak 30 let. 

JIRKA

HODINOVÝ ŠÉFKUCHAŘ

SPOLUPRÁCE

14.09.2014 23:10
Jedná se o sociální podnik, kde vyrábí postižení skvělé čerstvé těstoviny bez chemikálií, konzervantů a barviv. Rád se podílím na vývoji receptur a pomáhám této skvělé myšlence. www.pastafidli.cz/
25.01.2014 17:14
Mudr.Hana Mojžíšová individuální poradenství v oblasti výživy, úpravy hmotnosti a změny životního stylu. www.zdravi-stihli.cz Klienti a klientky spolupracujících osob mohou využít 10% slevu na mé služby !!!
06.04.2012 12:34
V tomto obchůdku naleznete mnoho nádherných věcí z Provence jak pro tělo tak pro vaření. www.levandulovyobchudek.cz/