01.01.2013 22:05
Plněný patizon (4 porce)
1 ks větší patizon
600 g vepřové mleté
80 g slanina
2 ks žemle
1 ks vejce
bílé víno
sůl
bílý pepř
muškátový oříšek
citronová kůra
olej
Technologický postup:
Omytý patizon oloupeme, vršek skrojíme a vnitřek vydlabeme lžící. Maso smísíme s vínem navlhčenými houskami, které jsme předtím rozmělnili. Přidáme vejce a na drobné kostičky nakrájenou slaninu.
Vše smícháme a přidáme sůl, pepř, citronovou kůru, muškátový oříšek.
Touto směsí naplníme patizon, vložíme do vymaštěné nádoby, přiklopíme a dusíme za mírného podlévání vodou nebo vývarem. Asi 5 minut před koncem poklici odstraníme a patizon zapečeme.
Vhodnou přílohou jsou vařené nebo smažené brambory.
—————
Zpět