KONTAKT

Jiří Faltys

153 00  Praha 5 Radotín

tel: +420 732 572 960

e-mail: hodinovysefkuchar@gmail.com

skype: jifaltys

Mé vaření s Vámi

Cítím, že bych rád sdílel mé dlouholeté zkušenosti s vařením se všemi lidmi, kteří o to mají zájem. Vedou mě k tomu i mé zkušenosti z dětství, kdy jsem vařil se zejména s babičkou. Díval se jí pod ruce, objevoval báječný a zázračný svět přípravy jídla kde toto vše dělá člověk s entuziazmem, láskou, pokorou a s vědomím všeho nejlepšího co může své rodině, blízkým, známým a kamarádům skrze jídlo předat. Tím jak stárnu teprve doceňuji kolik ostatních užitečných informací „o světě“ mi při našem vaření babička předala.

Souhlasím s heslem, že láska prochází žaludkem. Ještě bych přidal, že posiluje partnerské, rodinné a kamarádské vazby.

Při přípravě a konzumaci jídla se srovnávají národnostní a sociální rozdíly. Navazují se přátelské, mnohdy i celoživotní vazby. Mám s tím mnoho zkušeností z mých kuchařských pobytů ve Švýcarsku, Německu a Anglii.Vzniká také atmosféra vzájemného přátelství a souznění. Otupují se všechny „hroty“ problémů a konfliktů.

V rodině se posiluje mezigenerační sounáležitost. Děti mohou nenásilnou formou vstřebávat mnoho znalostí a dovedností a to nejenom o vaření a stolování.

Toto vše a mnoho dalšího bych rád zahrnul do mého vaření s Vámi.

Profil

Jsem zkušený profesionální kuchař s mnohaletou praxí se znalostí české i zahraniční kuchyně a zahraniční praxí v 5* Švýcarském hotelu

Odborné zkušenosti

20 leté zkušenosti jako Executive chef v pražských hotelech Adria a andel´s hotel Prague.

Mé znalosti sahají od klasické české kuchyně přes kuchyně středomořské (Itálie,Francie,Španělsko) až do kuchyní asijských (Thajsko,Korea,Japonsko)

Reference

Šéfkuchař Českého domu na letní olympiádě v Londýně v roce 2012

Foto z olympiády najdete ve fotogalerii zde.....Foto

Firemní team building-výuka vaření pro firmy:

AVG

Citibank

AstraZeneca

Siemens

Teva pharmaceuticals

Ernst & Young

Johnson & Jonhson

Janssen Cilag

Staropramen

L´Oreal

Foto z akcí naleznete ve fotogalerii zde......Foto

Fota z vaření jsou z mého soukromého archívu a ilustrační fota pod články pochází ze serverů Seznam a Google.

Vybudování a realizace gastronomického konceptu resort Kokořín

hotel.kokorin.info/restaurace/

pobuda.kokorin.info/

http://grobian.kokorin.info/

truhlarna.kokorin.info/

www.roubenka.eu/

Spolupráce na vybudování gastronomické části hotelu Fusion v Praze

www.fusionhotels.com/cs/

Média

Pravidelně spolupracuji s médii jako jsou : TV Nova, TV Markýza, Frekvence 1, MF Dnes atd. jako gastronomický konzultant.

MF Dnes

odborný poradce pro segment food

video.idnes.cz/?c=A141124_201251_test_fih&idVideo=V141124_180452_tv-zpravy_nov

ekonomika.idnes.cz/test-knedliku-v-mf-dnes-07n-/test.aspx?c=A131017_154603_test_spi

ekonomika.idnes.cz/test-mf-dnes-ovocnych-knedliku-dz3-/test.aspx?c=A140417_122234_test_spi

ekonomika.idnes.cz/test-krabickovych-diet-katastrofa-vetsina-se-k-hubnuti-vubec-nehodi-11v-/test.aspx?c=A120126_184613_ekonomika_brm

Česká televize - Černé ovce

odborný poradce pro segment food
 

www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/214452801080429/3772-reportaze/?sekce=2&clanek=3443

www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097429889-cerne-ovce/211452801080628/

www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/211452801081115/3772-reportaze/?sekce=2&clanek=2395

www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/211452801081018/3772-reportaze/?sekce=2&clanek=2360

www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/212452801080214/video/

Český rozhlas

Spolupráce s ČRo region střední čechy na pořadu Pochoutky a dětském webu ČRo

www.rozhlas.cz/spektrum/recepty/_zprava/317227

Články v tisku

Prague post.pdf (195,1 kB)

HISTORIE PROJEKTU

Tato myšlenka mě napadla když jsem začal mít pocit že ztrácím kontakt se svými hosty. Rád bych se vrátil k pohodovému vaření a povídání o jídle a všem ostatním co přijde na mysl s lidmi kteří mají chuť a zájem se něco přiučit nebo si jen příjemně popovídat při přípravě a konzumaci dobrého jídla.