ZELENINA

30.09.2014 22:22
Jeden levný, sezónní a zajímavý recept z květáku. Příprava trvá cca 30-40 minut a pro 4 osoby Vás vyjde tak na 80-90 Kč. 1 dcl oleje, 2 menší cibule, 4 stroužky česneku, 4 cm zázvoru, 1 menší květák, 600g brambor varný typ B, 200g zeleného hrášku, 1 plechovku (400g) loupaných krájených rajčat (není nutné), sůl, pepř mletý, ½ čajové lžičky drceného římského kmínu, ½ čajové lžičky kari, ½ čajové lžičky mletého koriandru, kurkuma (není nutná), chilli (není nutné) Na oleji zpěňte do sklovita najemno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Přidejte drcený římský kmín, koriandr, kurkumu a kari. Vše chvilku orestujte. Přidejte na menší kostičky nakrájené brambory a zalijte troškou vody nebo zeleninovým vývarem. Přidejte sůl, mletý pepř a pokud chcete mít kari ostřejší tak přidejte čerstvou chilli papričku nebo mleté chilli. Poduste 2-3 minuty. Poté přidejte květák rozebraný na malé růžičky. Volitelně můžete přidat ještě loupaná krájená rajčata. Duste jen tak aby byl květák na skus. Výborné...
01.01.2013 22:05
1   ks      větší patizon 600 g       vepřové mleté 80 g         slanina        2    ks        žemle 1    ks        vejce                  bílé víno                 sůl                bílý pepř                muškátový oříšek                citronová kůra                olej   Technologický postup:       Omytý...